Livet med hiv - lige så skønt som dit

Velbehandlet hiv smitter ikke det mindste
Der er sket utrolig meget siden 80’erne og de tidlige 90’ere. Dengang var en hiv-diagnose reelt en dødsdom. I dag kan man leve et fuldstændigt almindeligt liv med hiv. Den medicinske behandling er nemlig så effektiv, at velbehandlede mennesker med hiv lever lige så længe og har et lige så godt fysisk helbred som alle andre. Og sidst men bestemt ikke mindst, så kan de ikke smitte andre.

8 ud af 10 danskere frygter stadig hiv
Alligevel er alt for mange mennesker bange for folk med hiv. En undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for AIDS-Fondet i november 2018, viser at flere end otte ud af ti danskere ville frygte tidlig død og fysisk svækkelse, hvis de fik hiv. Og kun én ud af tre angiver, at mennesker, der har hiv og er i behandling, ikke kan smitte. For mange er stadig for bange for at komme tæt på folk med hiv. En frygt, der er helt ubegrundet.  

Danskernes forestillingen om livet med hiv er med andre ord låst fast i billederne fra 1980’ernes og 1990’ernes skræmmekampagner. Og det er et problem! For de utidssvarende forestillinger har negative konsekvenser for mennesker, der lever med hiv. De betyder nemlig, at danskerne reagerer med overdreven frygt, når de møder et menneske med hiv.

Danskere med hiv tør ikke stå frem
Netop frygten for omverdens reaktioner gør, at mange med hiv stadig har svært ved at være åbne om sygdommen. Alt for mange oplever stadig, at venner, familie og omverden tager afstand fra dem og undgår dem, hvis de er åbne om deres hiv-status.

Det skal vi ændre! 

Fjern fordommene - del budskabet 
Et nyt, tidssvarende billede skal fortrænge danskernes mølædte forestillinger om livet med hiv. Ingen fordomme skal stå i vejen for et godt liv med hiv. Et liv lige så vidunderligt, overraskende og festligt som dit.

Hjælp os med at gøre op med fordommene om livet med hiv. Del vores tre kampagnefilm og tjek dine egne fordomme om hiv.